به گزارش یزدفردا: «لیلا شریفی» مدیر اجرایی طرح در این باره گفت: در شرایطی که آلودگی هوا به یکی از معضلات جدی جوامع امروزی تبدیل شده و مونواکسید کربن، اکسیدهای نیتروژن و ترکیبهای فرار آلی ناشی از احتراق سوخت در خودروها به عنوان مهمترین و خطرناکترین آلایندهها شناخته میشوند، مبدلهای کاتالیستی به عنوان راهکاری مؤثر در کاهش این آلایندهها عمل میکنند.
وی با بیان این که این مبدلها ضمن تبدیل گازهای سمی به گازهای کم ضرر، نقش بسزایی در حفظ سلامت انسان و محیط زیست ایفا میکنند، گفت: به همت پژوهشکده مواد نوین سرامیکی در جهاددانشگاهی یزد طرح فناورانه تدوین دانش فنی و تولید پودر مورد نیاز خط تولید مونولیت کاتالیست خودرو با استفاده از مواد اولیه داخلی، طراحی، بومیسازی و اجرا شد.
شریفی گفت: خوشبختانه خواص قطعه تولیدی که به تأیید آزمایشگاههای مرجع رسیده، نشاندهنده تطابق آن با نمونههای وارداتی است و علاوه بر این، به دلیل استفاده از مواد اولیه داخلی، قیمت این محصول ۵۰ درصد کمتر از نمونههای خارجی خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: این طرح در سه فاز به تصویب رسیده بود و خروجی فاز نهایی شامل ارائه فرمولاسیون نهایی و تولید پودر کوردیریت در مقیاس نیمه صنعتی بود که به تأیید کارفرمای طرح و معاونت پژوهش و فناوری دفتر مرکزی جهاددانشگاهی رسید.
به گفته وی، با تولید داخلی این قطعه، کشور میتواند از ارزبری بیش از ۵۰ میلیون دلار برای تأمین نیاز خود به پایههای مونولیتی مبدل کاتالیستی خودرو جلوگیری کند.
شریفی در پایان ابراز امیدواری کرد که پژوهشکده مواد نوین سرامیکی جهاددانشگاهی یزد با این دستاورد بتواند گامی مؤثر در راستای کاهش وابستگی به واردات و ارتقاء صنعت خودروسازی کشور برداشته باشد.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 22,ژانویه,2025